Domare Leonard Forsberg, Köpmanholmen

Kortare matchreferat:
Första halvlek:
Startar med ett ganska trevande spel där lag känner på varandra.
IFK Timrå tar över mer och mer av matchen skapar ett par målchanser utan att lyckas göra mål -Malin Bodin gör bra räddningar. I slutet av första halvlek så har Ruif tagit över och skapar några chanser innan Ella Högberg rättvist sätter 1-0 målet i den 38:e minuten.
Detta blir också halvtidsresultatet.

Andra halvlek:
IFK Timrå kommer ut som ett helt nytt lag, dom sätter upp ett högt tempo redan direkt från start. Lina Olsson drar iväg ett skott i den 45:e minuten som går stolpe ut. -där var inte ett kvitteringsmål långt borta. Resterande delen av halvleken så fortsätter Timrå att jaga kvittering. Spelet jämnas ut men det är fortfarande Timrå som skapar flest farliga målchanser. Tyvärr för Timrå så fick man inget för sina farliga skapade målchanser -då Ruif hade en storspelande Malin Bodin i målet. Timrå hade ju inte turen på sin sida denna dagen då man hade två skott i ribban och ett skott i stolpen i den andra halvleken.
När Fanny Milde sätter 2-0 målet i den 87:e minuten så kunde Ruif-publiken andas ut.
Det kände verkligen det var spiken i kistan. Med 1 minut kvar av ordinarie tid så kommer Camilla Edlund fri hon drar iväg ett skott en bit utanför straffområdet -då hon ser att målvakten är en bra bit utanför sitt mål -Timråmålvakten kan bara se hur bollen seglar över henne och in i mål. 3-0 seger för Ruif en riktigt tung skalp